donderdag 14 mei 2009

Persconferentie SWA tegen de bezuiningen

Wij gingen, donderdag 14 mei 2009, naar een persconferentie in wijkcentrum de Roef omdat de gemeente wil bezuinigen op alles van de SWA (Stichting Welzijn Amersfoort) dat betekent dat alle wijkcentra enzo weggaan. Toen we binnenkwamen konden we meteen gaan zitten aan een gereserveerde tafel.
Gert van Dijk, de directeur van de SWA, begon te praten over wat er ging gebeuren en waarom het gebeurde.
Later ging een buurtbewoner dingen vertellen. Daarna volgden nog iemand van de Alliantie, een man van de Symfora groep (centrum voor psychiatrische zorg), twee meisjes van een meidengroep uit Nieuwland., Annie Lagerweij, een vrijwilligster van buurthuis de Sleutel en daarna een directeur van een ABC basisschool in Liendert.

Daarna mochten wij vragen stellen. Als eerste vroeg Angelo:
“Stelt u voor: u bent van mijn leeftijd en gaat elke week een keer naar de Reset daar speel je games en maak je lol. Wat moet je doen als het opeens weggaat?”
Antwoord Gert van Dijk: “Ik weet het eigenlijk ook niet en er is er ook maar een in jullie wijk. Ik zal als ik jou was aan je moeder dat gamepakket vragen en al je vrienden thuis uitnodigen.”

Daarna vraagt Demi: “Als je ouders nou gaan scheiden en je probeert daar je verdriet weg te werken en het buurtcentrum gaat weg. Waar moet je dan heen?”
Ann Lagerweij antwoord: “Ik denk dat je dan bij verkeerde personen je troost gaat zoeken. Je vertrouwde plek is weg en dan ga je rondhangen in de buurt en kattekwaad uithalen.”

Hierna vragen mensen van het AD en Amersfoort Nu dingen.
Daarna vraagt Ilse uit het publiek nog: “Er zijn genoeg mensen die van tuinieren houden kunnen die de parkjes niet aanharken? Dan kunnen ze daarop bezuinigen.” Iedereen vindt dat een goed idee.
Daarna krijgen we nog een hapje en een drankje. Daarna gaan we weer naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten