dinsdag 3 november 2009

Feestelijke afsluiting Kinderboekenweek

De feestelijke afsluiting van de kinderboekenweek 2009 begon met een optreden van het studieorkest van de Koninklijke Amersfoortse muziekvereniging in de Openbare Bibliotheek aan de Zonnehof.

Er las een meisje voor, bij haar verhaal speelde het studie orkest liedjes die daar bij pasten. Daarna waren er allemaal leuke activiteiten te doen, placemat maken, cakejes versieren, boek happen, kunst toetjes maken, catwalk voor de mooiste verkleedde kinderen, lopend buffet en nog veel meer. Kortom het was hartstikke leuk en er was heel veel te doen.

Het placemat maken, iedereen wie een placemat wilde maken kreeg een groot blad met daarop een getekend bord en bestek. Die placemat konden ze dan kleuren en op het bord hun lievelingseten tekenen.

De cakejes versieren, iedereen die een cake wou versieren kreeg een cakeje en dat kon je dan op jou manier zo mooi/lekker mogelijke maken en dan opeten. Je kon hierbij slagroom, chocopasta, jam, hagelslag, vruchtenhagel en smarties gebruiken. J mmmmmmmmmm...........

Het boek happen, als je ging boekhappen ging je eigenlijk koekhappen alleen was de ontbijtkoek belegd met een chocolade kaft. Daardoor leek het op een boek dus boekhappen.


De kunsttoetjes, iedereen die een kunsttoetje wou maken kreeg een mona toetjes bakje en die kon je beschilderen. Dat was het Toetje van de Week en daarmee was het

een super leuke gezellige afsluiting van de Kinderboekenweek 2009.

Noa Veldhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten